Wat is het LCE Veghel?

Wat is het LCE Veghel?

De afkorting LCE staat voor Lokaal Collectief Energiesysteem. Het LCE Veghel is het Lokaal Collectief Energiesysteem voor de Veghelse Bedrijventerreinen.

Het LCE Veghel optimaliseert de opwekking, opslag en het verbruik van duurzame energie tussen individuele bedrijven of op een bedrijventerrein in Veghel. De aanpak op de Veghelse bedrijventerreinen is uniek qua omvang en doelstelling. We willen hier namelijk niet alleen voor de korte termijn ruimte creëren voor enkele bedrijven, maar het totaal van ondernemers binnen de 550 ha bedrijventerrein voorzien van een toekomstbestendig en fossielvrij energienet. 

Samenwerking tussen bedrijven binnen het LCE betekent ook dat er duidelijke en transparante afspraken moeten worden gemaakt. Bijvoorbeeld over deelname, eigenaarschap en het gebruik van gedeelde assets en inbreng. Hiervoor zal ook een organisatiestructuur worden opgezet.

Om nu of in de toekomst op het LCE te kunnen aansluiten, is er een technische standaard ontwikkeld. Deze standaard noemen wij Technical Design Principles (TDP) of ‘stekker’. Gebruik van deze standaard leidt ertoe dat maatregelen en assets schaalbaar en aanstuurbaar zijn, zodat onder meer batterijen, laadpalen, zonnepanelen en warmte/koude stromen later eenvoudig toegevoegd kunnen worden aan het totale energiesysteem. Door nu de juiste technische keuzes te maken, hoeven er later geen kostbare veranderingen doorgevoerd te worden om deel te kunnen nemen.

Lees verder: Hoe werkt het LCE Veghel?

Meer informatie en meedoen:
Gebruik ons contactformulier

Partners